Кой е купувачът на гласове за Мая Манолова?

Кандидат-депутатът от листата на "Изправи се! Мутри вън!" на Мая Манолова е бивш общинар от СДС, разкриха източници на Lupa.bg. 


Името му е Цветелин Георгиев и години бе протеже на екс кмета Панайот Рейзи. Георгиев е четвърти в листата на "Изправи се! Мутри вън!" и все още е общинар, парадоксално, от листата на сините. 

По-рано прокуратурата съобщи, че на 29 юни в село Маринка, Бургас той е "дал на четири лица имотна облага, с цел да ги склони да упражнят избирателното си право на изборите за 46-ото Народно събрание в полза на определен кандидат и коалиция". 


Провалилият се без време с обвинение Георгиев е собственик на десетки фирми, а прякорът му е повече от забавен - Цецо Царевичката, лепнат му заради предоставянето на множество обекти по морето за продажба на кукуруз. Това се е случвало чрез фирмата на сестра му, която обаче той управлявал и досега, при това с непогасени задължения към НАП. 


Справка на Lupa.bg разкри, че Царевичката има задължения в размер на стотици хиляди към банки, запорирали голяма част от активите му в компании с различно управление. 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Извънредно! Немският Шпигел: Българският изтребител е свален от ракета на САЩ

Демократ ли? Ето я къщата на Радев във Виена!

Десислава Радева сгази лука: Наруга пенсионерка пред очите на минувачи. Прати я на село...